Sablare jante aliaj

Indiferent de tipul de jantă al vehiculului auto pe care îl folosești, de mărimea, grosimea sau de materialul din care aceasta este concepută, operațiunea de sablare jante este indispensabilă pentru buna funcționare a vehiculului auto pe care îl deții. Aceasta piesă poate fi realizată din mai multe materiale, printre care se pot număra următoarele: aluminiu, magneziu, oțel, aliaj, modulare, fibră de carbon sau tablă.
În continuare se va avea în vedere descrierea procesului de sablare jante aliaj pentru a putea înțelege mult mai bine cum funcționează acesta și care sunt aspectele ce trebuiesc urmărite pentru a putea prelungi durata de utilizare a jantelor vehiculului rutier.
Jantele din aliaj atrag după sine o serie de beneficii vehiculului rutier pe care îl deții, printre cele mai importante dintre acestea se numără următoarele: sunt ușoare, se răcesc într-un timp semnificativ redus față de cele din oțel, și sunt indicate pentru deplasări pe distanțe lungi.
Ce reprezintă procesul de sablare jante aliaj?
Sablarea jantei, reprezintă procesul prin intermediul căruia se atinge o curățare deplină a jantei vehiculului auto. Scopul efectuării acestui proces este acela de a pregăti janta vehiculului rutier pentru un nou strat de vopsea. Sistemul de sablare jante aliaj este unul ultra-rapid, și chiar unul recomandat de către mecanicii auto experți. Sablarea jantelor reprezintă un proces din ce în ce mai întâlnit și solicitat în service-urile auto de către șoferii vehiculelor rutiere.
Procesul de sablare jante aliaj presupune îndepărtarea în întregime a stratului de vopsea deja existent pe suprafața jantei, urmând apoi lustruirea și finisarea suprafeței acesteia. Acest proces de sablare jante aliaj se realizează pentru a îndepărta, fără îndoială, toate imperfecțiunile existente ce sunt scoase la iveală în urma îndepărtării stratului de vopsea de pe jantă. Prin acesta se dorește crearea unei suprafețe uniforme și lipsite de impurități estetice, prin retușarea tuturor imperfecțiunilor de la nivelul acesteia.
Cum se realizează procesul de sablare jante aliaj?
Deoarece procesul de sablare jante aliaj presupune un efort ridicat, o atenție sporită și o manevrare exactă, acesta va fi unul mecanizat. Realizarea procesului de sablare jante aliaj manual ar necesita o durată de lucru mult prea îndelungată, un efort foarte mare și la finalul întregului proces, acesta nu ar putea asigura executarea corectă, și prin urmare, curățarea nu ar fi una deplină. Din aceste cauze, mecanicii auto profesioniști aleg să apeleze la folosirea unei aparaturi moderne, capabilă să ofere o curățare deplină, o finisare corectă și optimă a jantei vehiculului auto.
Sablarea unei jante se realizează mai exact prin suflarea unor granule realizate dintr-un material abraziv, cum este nisipul, contra suprafeței jantei auto. Practic, aceste granule, pulverizate cu o viteză foarte mare, în momentul în care ating suprafața jantei, smulg stratul de vopsea deja existent și scot la suprafață toate defecțiunile existente pe aceasta. Această metodă este considerată a fi una eficientă, rapidă și ușoară în îndepărtarea stratului de vopsea de pe jantele unui vehicul auto, indiferent de tipul acesteia. Însă la service Autochelu vei găsi o gamă mult mai variată de servicii pentru întregul autoturism. Suntem experți în Reparatii Jante, rezultatul fiind jante ca noi!
Care sunt beneficiile aduse de procesul de sablare jante aliaj?
În urma realizării procesului de sablare jante aliaj cu nisip sau cu orice alt material abraziv aflat într-o stare ușor granulată, se pot obține următoarele beneficii: în urma realizării acestei intervenții de curățare deplină a jantei auto din aliaj, aceasta din urmă va părăsi service-ul auto într-o stare perfectă și imaculată ca în momentul achiziției, în plus siguranța în timpul deplasării cu vehiculul rutier este asigurată.
Prin faptul că jantele din aliaj sunt mai ușoare, acestea îmbunătățesc calitatea șofatului, virajele și direcția sunt îmbunătățite. Conform experților, greutatea jantei poate reduce și consumul de combustibil. La o diferență de 10% a greutății jantei, consumul de carburant este redus cu 7%.
Deoarece prezintă costuri reduse și oferă rezultate optime și imaculate, procesul de sablare jante cu ajutorul materialelor abrazive, este adesea principala alegere în cazul șoferilor auto. Această tehnică de sablare jante auto, ca și în cazul sablării umede, sablarea uscată funcționează asemenea unui pulverizator.
Cine poate realiza procesul de sablare jante aliaj?
Sablarea de finețe este un proces esențial și obligatoriu de realizat înaintea aplicării unui start nou de vopsea pe suprafața jantei auto. După ce suprafața jantei vehiculului rutier a fost supusă procesului de sablare jante aliaj, aceasta trebuie curățată în profunzime, deoarece granulele folosite în procesul de sablare, pot rămâne pe suprafața jantei. Dacă granulele de material abraziv au rămas pe suprafața jantei, acestea pot cauza o serie largă de evenimente negative, printre care se numără chiar și producerea unui accident rutier.
Din aceste cauze este recomandat pentru realizarea procesului de sablare jante aliaj să se apeleze la un service auto specializat. În cadrul unui service auto profesionist poți găsi mecanici auto specializați în aceste tipuri de activități, și prin urmare, capabili să realizeze procesul de sablare jante aliaj în condiții optime, calitativ și sigur atât pentru el, cât și pentru tine și toți participanții la trafic pe lângă care se circulă cu vehiculul rutier ale căror jante au fost sablate.
Când se dorește a se realiza procesul de sablare jante aliaj, mecanicul auto profesionist va desfășura întreg procesul într-o hală închisă pentru a putea proteja personalul și mediul înconjurător. Acest proces de sablare jante aliaj nu poate fi asistat de către clienții service-ului auto. Deoarece granulele din material abraziv sunt practic pulverizate, acestea pot afecta ființa umană. Mecanicul auto va trebui să poarte un costum special de protecție conceput dintr-o salopetă, mănuși de protecție, bocanci, o cască de protecție și o pereche de ochelari de protecție. Echipamentul trebuie purtat pe întreaga durată a desfășurării întregului proces de sablare jante aliaj Brasov, iar după finalizarea acestuia costumul va trebui curățat în întregime.
Se poate sublinia importanța realizării procesului de sablare jante aliaj și utilitatea pe care acest proces o aduce întregului vehicul rutier. Sablarea, nu ajută doar la îmbunătățirea aspectului jantelor vehiculului rutier, ci și la corectarea defectelor de pe suprafața acestora, și prin aceasta la prelungirea duratei de utilizare a jantelor. Ca ultim beneficiu, și privit ca fiind cel mai important dintre acestea, sablarea propune siguranță în timpul șofatului, iar acest aspect este cu siguranță unul foarte important.